Klantenservice

Wij helpen je graag

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Hoelang krijg ik garantie op mijn sieraad?

Op al onze sieraden zit twee jaar garantie op fabricagefouten. Op het uitvallen van (edel)stenen wordt geen garantie gegeven. Mocht je sieraad na twee jaar stuk gaan, ga dan je dealer om daar de reparatie mogelijkheden te bespreken.

Wanneer kan ik mijn Briljant sieraad dragen?

Briljant sieraden zijn gemaakt van 14 karaats goud. Alle sieraden worden door onze vakmensen met zorg gemaakt. Kostbare sieraden gaan niet snel kapot als er op de juiste manier mee omgegaan wordt. Wij adviseren om je sieraden af te doen zodra je gaat sporten, douchen of andere inspannende activiteiten gaat doen waarbij het sieraad risico loopt om stuk te gaan. Om zo lang mogelijk plezier van je sieraad te hebben adviseren we ook om het ‘s nachts af te doen.

Let bij ringen met (edel)stenen ook op bij het dragen van tassen en kratjes. Het onvoorzichtig gebruik van stalen deurklinken, stalen hondenriemen en dergelijke kunnen het goud en de gouden zettingen van je edelstenen beschadigen omdat goud zachter is dan staal.

Hoe onderhoud ik mijn Briljant sieraad op de juiste manier?

Om zo veel mogelijk plezier te hebben van je Briljant sieraad is naast met zorg dragen, af en toe schoonmaken aan te bevelen. Je kunt je sieraad zelf schoonmaken met een zachte tandenborstel in lauw water met een beetje afwasmiddel. Het is verstandig om je sieraad eens per jaar grondig schoon te laten maken bij de Briljant dealer. Zij kunnen dan direct de zettingen, waarmee de briljant in het sieraad vast zit, voor je controleren. 

Lees hier meer over het onderhouden van je sieraad.

Hoe weet ik dat mijn Briljant sieraad echt is?

Alle door ons geleverde sieraden zijn voorzien van een officieel Briljant certificaat waarin de echtheid van de gebruikte materialen gegarandeerd wordt. Tevens wordt met dit certificaat twee jaar garantie gegeven op fabricagefouten. Het certificaat bevat, mits correct ingevuld, de gegevens van het sieraad zoals het aantal en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen in je sieraad. De verwerkte briljant geslepen diamanten komen uit legitieme bronnen en conflictvrije gebieden en voldoen aan de resoluties van de Verenigde Naties. Tevens staan in je Briljant certificaat gegevens met betrekking tot de eventuele mogelijkheden om je sieraad te laten groeien (groeibriljant systeem). Je kunt hiervoor het beste je Briljant dealer raadplegen.

Is je vraag niet beantwoord?

    Ik ga akkoord met het Privacybeleid

    Lees ons Privacybeleid