Onderhoud

De Briljant sieraden zijn gemaakt van 14 karaats goud. Het kan geel, wit of rosé goud zijn of een combinatie van die kleuren. Er zitten één of meerdere briljant geslepen diamanten in verwerkt. De sieraden zijn door vakmensen met zorg gemaakt. Ondanks dat het een kostbaar sieraad is, kan het wel kapot indien men het niet juist behandelt. Goud is een relatief zacht materiaal in vergelijking met staal, en kan verbuigen. Diamant is het hardste materiaal wat in de natuur gevonden wordt, en zal daarom niet krassen, behalve met andere diamanten, maar het kan wel breken.

 

Tijdens het werken in de tuin, sjouwen met zware tassen of materialen (zoals boodschappen doen) of als u de sportschool in gaat en met gewichten gaat werken, kunnen de sieraden het best worden afgedaan.

Het schoonmaken van sieraden van Briljant kan het beste met een zachte tandenborstel met afwasmiddel. De Briljant juwelier kan uw sieraden ook voor u schoonmaken. Hij kan dan meteen de zettingen (daarmee zijn de briljanten in het sieraad vastgemaakt) voor u controleren. Deze kunnen namelijk slijten. Deze slijtage is afhankelijk de soort sieraden en het gebruik ervan. Daarbij zal een ring eerder slijten dan bij voorbeeld oorsieraden. Eens per jaar een controle door de juwelier is ons advies. Zo kan uw sieraad dan op slijtage worden beoordeeld en hij/zij kan u verder adviseren.

Kijk bij bij onze dealers voor de dichtstbijzijnde Briljant juwelier.