Onderhoud

De Briljant sieraden zijn gemaakt van 14 karaats goud. Het kan geel, wit of rosé goud zijn of een combinatie van die kleuren. Er zitten één of meerdere briljant geslepen diamanten in verwerkt. De sieraden zijn door vakmensen met zorg gemaakt. Ondanks dat het een kostbaar sieraad is, kan het wel kapot als het niet juist behandeld wordt. Goud is een relatief zacht materiaal in vergelijking met staal, en kan verbuigen. Diamant is het hardste materiaal wat in de natuur gevonden wordt, en zal daarom niet krassen, behalve met andere diamanten, maar het kan wel breken.

 

Tijdens het werken in de tuin, sjouwen met zware tassen of materialen (zoals boodschappen doen) of als je de sportschool in gaat en met gewichten gaat werken, kunnen de sieraden het best worden afgedaan.

Briljant onderhoud
Briljant onderhoud

Je kunt je Briljant sieraden het beste schoon maken met een zachte tandenborstel in lauw water met afwasmiddel. Je Briljant juwelier kan je sieraden ook voor je schoonmaken. Hij kan dan meteen de zettingen (daarmee zijn de briljanten in het sieraad vastgemaakt) voor je controleren. Deze kunnen namelijk slijten. Deze slijtage is afhankelijk de soort sieraden en het gebruik ervan. Daarbij zal een ring eerder slijten dan bijvoorbeeld oorsieraden. Eens per jaar een controle door de juwelier is ons advies. Zo kan het sieraad dan op slijtage worden beoordeeld en kan de juwelier je verder adviseren.

Kijk bij bij onze dealers voor de dichtstbijzijnde Briljant juwelier.