Collecties

Ringen met briljanten, een witgouden armband of oorbellen met saffieren: in de Briljant collecties vind u een diversiteit aan sieraden. Door dit uitgebreide aanbod kunnen wij samen met u het sieraad samenstellen dat bij u past. De mogelijkheden zijn eindeloos! De Briljant collecties worden samengesteld door vakmeesters en vervaardigt in ons eigen atelier met de beste materialen.

Onze collecties

De Briljant collecties worden in onze ateliers gecreëerd door de meest vakbekwame ontwerpers, diamantzetters en goudsmeden. Wij maken de meest stijlvolle tijdloze sieraden van de waardevolle materialen goud en diamant. Voortdurend zijn we op de meest innovatieve manieren bezig met de ontwikkeling van nieuwe sieraden-ideeën. Dit ziet u terug in onze Lady Kate, Memoria of Man Made Diamond collecties.

Man Made Diamonds

Een gemijnde diamant vindt zijn oorsprong diep onder de grond in de diamantmijn. Het kost flink wat energie om diamanten uit de mijn omhoog te halen en is minder duurzaam dan onder laboratorium omstandigheden boven de grond te produceren. De mijnwerkers moeten soms onder slechte arbeidsomstandigheden presteren en er worden gaten in de aardkorst gemaakt om deze prachtige stenen bloot te leggen. 

Een Man Made Diamond is daarom een duurzamer alternatief voor een gemijnde diamant. In een laboratorium worden de omstandigheden waarin een diamant in de natuur ontstaat nagebootst. Het resultaat is een diamant die door ervaren diamantairs zonder speciale apparatuur niet te onderscheiden is van diamanten die uit de grond komen. Doordat ze dezelfde eigenschappen bevatten als gemijnde diamanten, zijn Man Made Diamonds een goed alternatief voor de traditionele diamant.

Memoria

Memoria vangt herinneringen in een sieraad. Het bijzondere aan deze collectie is dat het sieraad kan worden uitgebreid met één of meerdere groeibriljanten bij een memorabele gebeurtenis. Zo blijven de herinneringen in uw sieraad bewaard. Binnen deze collectie vindt u diverse sieraden die te volmaken zijn tot een complete set met Briljant sieraden.

Lady Kate

Eén van de meest populaire gekleurde edelstenen is de saffier. Met zijn helderblauwe kleur is dit een prachtige edelsteen om te verwerken in ringen, hangers en oorbellen. De populariteit van  deze edelsteen steeg begin jaren ‘80 toen Lady Diana een saffieren verlovingsring kreeg van prins Charles. Dit erfstuk kwam opnieuw tevoorschijn tijdens de verloving van prins William en Lady Kate. In deze collectie vindt u tijdloze ontwerpen waarin saffier de hoofdrol speelt.

Briljant sieraden zijn een aanvulling op uw collectie

De Briljant collecties worden met de grootste zorg en vakmanschap samen gesteld. Of u nu op zoek bent naar een diamanten ring óf een collier met saffier, Wij helpen u met het vinden van hét perfecte sieraad. Onze Briljant dealers staan met hun vakkennis klaar voor u om dit te realiseren of shop op uw gemak onze collecties online!