Diamant Ringen

Een diamanten ring is een droom voor velen. De tijdloze uitstraling en niet te vergeten de schittering van een diamant maken dit niet voor niets een van de meest geliefde edelstenen om te verwerken in een sieraad. Het vaakste zie je ringen met diamant in een briljant geslepen vorm vanwege de schittering die deze veroorzaakt.  Dit omdat het zijn schoonheid en waarde behoudt. Het is dan ook met recht een klassieker die in iedere sieradencollectie thuishoort. 

Diamant ringen van de beste materialen

Onze diamant ringen zijn een toevoeging aan elke sieradencollectie. In onze ateliers gebruiken we de beste en mooiste materialen om een prachtig exemplaar voor jou te realiseren. Kies voor een witgouden of geelgouden ring uit een van onze collecties en geniet elke dag weer van jouw diamant ring. Doordat wij een breed aanbod aan ringmaten en uitvoeringen bieden, vind je bij ons altijd een geschikt model voor jou.

Traditionele diamanten en Man Made diamonds

Niet alle diamanten ringen zijn hetzelfde. Tegenwoordig maken wij onderscheid tussen diamanten die afkomstig zijn uit de mijn of diamanten die door de mens worden gemaakt: de Man Made diamond.

Diamanten zijn afkomstig uit diamantmijnen. Het is kostbaar om de diamanten omhoog te halen. De arbeidsomstandigheden zijn soms slecht en het hele proces beschadigt de aardkorst, waardoor het gehele proces erg onethisch is.

Een duurzaam alternatief hierop zijn Man Made diamonds. Door geavanceerde technieken is men in staat om onder exact dezelfde omstandigheden een diamant te maken die niet van een traditionele diamant te onderscheiden is, ook niet door ervaren diamantairs. Ze hebben dezelfde eigenschappen als een gemijnde diamant en mogen ook de naam diamant dragen.

Diamant ringen voor elke sieradencollectie

Onze ringen met diamant zijn een echte toevoeging aan jouw sieradencollectie. Door de tijdloos elegante uitstraling zijn diamant ringen een perfecte keuze als trouwringen of als verlovingsringen. Met een diamanten ring maak je zeker een blijvende indruk. Wij ondersteunen je graag in de zoektocht naar de perfecte diamanten ring. Bezoek 1 van onze gecertificeerde dealers of doe inspiratie op in onze webshop.