Klantenservice

Wij helpen je graag

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

Wat is een Man Made diamant?

Naast de sieraden die we maken met briljanten uit een mijn, kunnen we een aantal van onze sieraden ook voorzien van briljanten die door mensen zijn gemaakt. Deze diamanten worden in een laboratorium met machines gemaakt van koolstof, net als de diamanten uit de mijnen. De ruwe diamanten die uit de laboratoria komen krijgen net als de diamanten uit de mijn door het slijpen hun briljant vorm.

Lees hier meer over de Man Made diamanten.Hoeveel karaats goud zijn de Briljant sieraden?

Het goud gehalte van de sieraden in onze collectie is 14 karaat. Dat betekend dat 14 van de 24 delen puur goud zijn. De rest (10 delen van de 24) is de zogenaamde bijzet. Dit is nodig omdat puur goud (24 van de 24 delen) te zacht is om sieraden van te maken. Een groot deel van de onze collectie is verkrijgbaar in geelgoud, witgoud en rosé goud.


Hoe verwerken jullie persoonlijke gegevens?

Wij gaan altijd zorgvuldig om met je gegevens. Onze webshop is beveiligd middels een SSL verbinding waardoor je gegevens veilig zijn. Wij zullen je naam en contactgegevens communiceren naar de dealer van je keuze en daar je sieraden naar toe verzenden waarna zij contact met je opnemen.Hoe meet ik mijn ringmaat op?

Een ringmaat is niet alleen afhankelijk van de maat van je vinger. Een brede ring heeft, om prettig te dragen, een andere ringmaat dan een smalle ring. Een ring met een bolle binnenkant voelt anders dan een ring met een gladde binnenkant. Er zijn van allerlei huis- tuin- en keuken manieren om een ringmaat te meten. Wil je je ring zo nauwkeurig mogelijk door een professional gemeten hebben, dan adviseren we je naar je favoriete dealer te gaan. Deze kan de juiste ringmaat voor je bepalen, om teleurstellingen te voorkomen. We denken dat het erg vervelend is als je nieuwe sieraad niet de juiste maat heeft. Het liefst maken we je sieraad dan ook in één keer helemaal perfect.

Wat is een Briljant?

Briljant is een slijpvorm van de ruwe diamant. Diamant is het hardste materiaal wat in de natuur voorkomt. Het heeft hardheid 10 op de schaal van Mohs. Diamant wordt gevormd uit pure koolstof die door grote druk en hoge temperatuur diep onder de grond (of in een laboratorium) verworden is tot diamant. Meestal komen ruwe diamanten voor in de vorm van een octaëder (twee piramides met de grondvlakken tegen elkaar). Deze ruwe diamanten dienen nog geslepen te worden. Pas dan gaan ze schitteren. De briljant is met 57 facetten (vlakjes) de meest voorkomende slijpvorm. Dit komt omdat de briljant vorm de meeste schittering geeft. Door de octaëder vorm van de ruwe diamant als briljant te slijpen blijft de grootst mogelijk briljant over na het slijpen.

Wat voor diamanten gebruiken jullie?

Van alle diamanten die door de natuur gevormd worden is slechts een klein deel (ongeveer 20%) mooi genoeg om in onze sieraden te verwerken. De rest wordt in de industrie gebruikt voor gereedschappen. In onze Briljant sieraden verwerken we uitsluitend hoogwaardige door ons zorgvuldig geselecteerde briljant geslepen diamanten en edelstenen die aan onze strenge eisen voldoen.Waar komen jullie briljanten vandaan?

Ruwe diamanten worden op verschillende plaatsen op de wereld gevonden. Afrika, Rusland, Australië en Canada zijn voorbeelden hiervan.

De gemijnde briljanten die we gebruiken voldoen aan het Kimberly convenant. Dat is een afspraak waarbij de diamanten vanaf de mijnen gevolgd worden, en elk moment dat de diamanten veranderen van eigenaar wordt vastgelegd. Zo voorkomt men dat met het geld dat met de diamanten verdient wordt wapens gekocht worden. Het Kimberly convenant is opgesteld door de betrouwbare handelaren en voldoet hiermee aan de resoluties van de Verenigde Naties. Alle leveranciers van Briljant voldoen aan het Kimberly convenant.

 

De door ons geselecteerde Man made diamanten kunnen op de gehele wereld geproduceerd zijn. Wist je dat de fabriek waarvan Leonardo di Caprio mede eigenaar is klimaat neutraal werkt?

Waar zijn jullie gevestigd?

Uit veiligheidsoverwegingen communiceren wij ons fysieke adres niet via onze online kanalen. Als je vragen hebt over onze collectie of ons merk kun je altijd contact opnemen met de Briljant dealer van je keuze. Deze is speciaal op zijn/haar vakmanschap door ons geselecteerd.

Hoe maak ik mijn sieraad schoon?

Je kunt je kostbare sieraden het beste schoon maken met een zachte tandenborstel, lauw water en wat afwasmiddel. Voor een uitgebreide schoonmaak en controle beurt kun je het beste naar je dealer gaan. Deze zal dan tevens de zettingen van je sieraad controleren op slijtage.

Wat is rhodineren?

In de natuur wordt puur goud als geel metaal gevonden. 24 van de 24 delen zijn goud. Om er 14 karaats goud van te maken worden er delen toegevoegd die mede de kleur bepalen. Bij rosé goud is dat onder andere koper en bij witgoud onder andere zilver. Vroeger werd door het toevoegen van nikkel een witte kleur verkregen, maar door de eigenschappen van nikkel mag dat nu niet meer. Omdat puur goud een gele kleur heeft lijkt ons 14 karaats witgoud altijd een beetje champagne kleurig. Op het wit goud wordt een Rhodium laag aangebracht om het witter te maken. Rhodium is veel kostbaarder dan goud, maar omdat het een laag is die erop zit kan het er ook af slijten. Dit is afhankelijk van het gebruik van je sieraden, maar ook van huidzuren. De rhodium laag kan altijd terug worden aangebracht.

Is je vraag niet beantwoord?

    Ik ga akkoord met het Privacybeleid

    Lees ons Privacybeleid