Man Made Diamonds

Diamanten gemaakt door de mens komen steeds vaker voor. De zogeheten Man Made Diamond wordt gemaakt onder dezelfde omstandigheden als een gemijnde diamant. Echter zijn Man Made Diamonds een verantwoorde keuze. De moderne fabrieken die deze diamanten maken, zijn vaak klimaatneutraal. In ons assortiment vindt je ringen, oorbellen en kettingen vervaardigd met prachtige Man Made Diamonds in de meeste prachtige ontwerpen.

Wat is een Man Made Diamond?

Een Man Made Diamond wordt ook wel synthetische diamant, laboratorium of lab diamant genoemd. De ruwe diamanten worden boven de grond in een laboratorium door mensen gemaakt. Hiervoor bootst men de omstandigheden van lang geleden onder de grond na. Er wordt, in dezelfde tijd als lang geleden onder de grond, een ruwe diamant gevormd die exact dezelfde eigenschappen heeft als de diamant uit de mijn. Daarom mag deze diamant ook diamant genoemd worden.

Waarom zijn Man Made Diamonds een bewuste keuze?

Er zijn geen mijnwerkers nodig om een Man Made diamant te maken. Er komen ook geen grote gaten in de grond. Het kost minder energie om een diamant te maken, dan om een diamant uit de mijn te halen. Daarom zijn Man Made Diamonds een verantwoorde keuze. Een bijkomend voordeel is, dat een diamant in een laboratorium maken minder energie kost dan een diamant uit een mijn halen. Daarom is een Man Made Diamant voordeliger dan een gemijnde diamant.

Man Made Diamonds

Een gemijnde diamant vindt zijn oorsprong diep onder de grond in de diamantmijn. Het kost flink wat energie om diamanten uit de mijn omhoog te halen en is minder duurzaam dan onder laboratorium omstandigheden boven de grond te produceren. De mijnwerkers moeten soms onder slechte arbeidsomstandigheden presteren en er worden gaten in de aardkorst gemaakt om deze prachtige stenen bloot te leggen.

Een Man Made Diamond is daarom een duurzamer alternatief voor een gemijnde diamant. In een laboratorium worden de omstandigheden waarin een diamant in de natuur ontstaat nagebootst. Het resultaat is een diamant die door ervaren diamantairs zonder speciale apparatuur niet te onderscheiden is van diamanten die uit de grond komen. Doordat ze dezelfde eigenschappen bevatten als gemijnde diamanten, zijn Man Made Diamonds een goed alternatief voor de traditionele diamant.

Onze Man Made Diamond collecties

In de Briljant collecties vindt je diverse tijdloze sieraden waarbij de Man Made Diamond straalt. Een Man Made Diamond ring is een tijdloze schoonheid en perfect te combineren met andere sieraden uit je collectie. De eigenschappen van Man Made Diamonds zijn hetzelfde als de diamanten die uit de grond komen. Ben je dus op zoek naar een prachtige diamant die bewust is ontwikkeld? Dan is een Man Made diamant een prachtige keuze!

Vindt je Man Made Diamond sieraad bij Briljant

Wil je graag meer weten over de collecties van onze Man Made Diamonds? Of wil je een sieraad met synthetische diamant kopen? Wij helpen je graag verder. Wij hebben vele gecertificeerde dealers. Hierdoor vindt u altijd een dealer bij u in de buurt!